De warming-up voor Flame Games Amsterdam 2015

Op zaterdagavond 5 september staat het Olympisch Stadion weer in vuur en vlam voor de derde editie van de Flame Games Amsterdam. De unieke mix van topatletiek, entertainment en de Olympisch Vlam was afgelopen twee edities een groot succes. Met de Flame Games heeft Amsterdam een jaarlijks internationaal terugkerend topatletiek evenement. Niemand minder dan Dafne Schippers is het boegbeeld en 2015 belooft dan ook een zeer bijzondere editie te worden. Een aantal activiteiten om naar uit te kijken op een rij. De perfecte warming-up!

Downloadable PDF-overzichten

De atleten zijn er klaar voor!

Athletics Arena & Kookworkshop Dafne Likes

Op het voorplein van het Olympisch Stadion Amsterdam kunnen kinderen voorafgaand aan het hoofdprogramma kennismaken met het leven van een topatleet. Denk aan het meten van hun snelheid bij het werpen, een sprong terug zien op televisie, sprinten op hoge snelheid en nog veel meer in de Athletics Arena. Daarnaast organiseert Dafne Likes, foodblog van Dafne en Sanne Schippers, een kookworkshop voor 20 kinderen. 

Sanne En Dafne

Huldiging WK-gangers

Na het succesvolste WK ooit worden de Nederlandse atleten bij de Flame Games Amsterdam gehuldigd. Een prachtige belevenis voor toeschouwers en atleten om mee te maken in het Olympisch Stadion Amsterdam.

Vrouwen Mannen
Dafne Schippers Churandy Martina
Jamile Samuel Hensley Paulina
Naomi Sedney Solomon Bockarie
Kadene Vassel Patrick van Luijk
Susan Kuijken Wouter Brus
Nadine Visser Liemarvin Bonevacia
Femke Pluim Thijmen Kupers
  Ignisious Gaisah


Innovatie bij verschillende wedstrijdonderdelen

De Flame Games Amsterdam staat voor spektakel en innovatie. Verschillende wedstrijdonderdelen zijn aangepast om de spanning te verhogen. En dit aantrekkelijke programma wordt aangevuld met muziek en vuurwerk zodat bezoekers van begin tot eind op het puntje van de stoel zitten.

  • Wie komt als eerste over de finish?
    Op de gecombineerde 400 meter lopen mannen over een parcours met horden, terwijl de vrouwen een vlak parcours afleggen.
  • Knockout Race
    Op de 1.500 meter vrouwen valt de laatste loper na 500, 700, 900 en 1.100 meter af.
  • Wie stijgt tot ongekende hoogte?
    Bij het polsstokhoogspringen werken de mannen en vrouwen het programma tegelijk af.

18:30 - 20:00 uur - Amsterdams Baan Circuit

Het voorprogramma is vlak voor de topatleten en staat bol van de aanstormende talenten. In de alure van het Olympisch Stadion gaan zij de strijd aan op verschillende disciplines. Onder meer de toppers van het Amsterdams Baan Circuit komen in actie. Bekijk hier alle informatie over het voorprogramma.

20:09 uur - Rutger Smith en Erik Cadée discuswerpen

Een discus-duel tussen de veelvoudige Nederlands kampioenen Rutger Smith en Erik Cadée belooft één van de sportieve hoogtepunten te worden. Met wellicht als climax een verbetering van het Olympisch Stadion-record. Erik Cadée (31) heeft dat record in handen sinds 2013, toen hij bij de NK het goud greep met een zeer respectabele afstand van 65,61 meter. Het persoonlijk record van de Brabander staat op 67,30 meter. Rutger Smith (34) smeet de discus als eens 67,77 meter ver.

21:02 uur - Muziekshow

De Flame Games Amsterdam brengt topatletiek en entertainment. In de pauze wordt spektakel verwacht met een spetterende muziekshow. DJ-Fem-K, saxsolo door Costar Rowold en zangeressen Erica Yong, Roza Lozica en Erica Greenfield vlammen op het podium met als drummers Dave van Beek en Juan van Emmerloot. 

Supercharged 2 Supercharged 3 Supercharged


21:29 uur - Liemarvin Bonevacia

Vorig jaar liep Liemarvin Bonevacia nog één van de oudste Nederlandse records uit de boeken en zijn tegenstander op de 400 meter Terrrence Agard kickt op een hoog verwachtingspatroon. Het zijn twee toppers die de show gaan stelen en misschien wel records gaan breken: Liemarvin Bonevacia & Terrence Agard zijn er klaar voor! 

21:38 uur - 'Bladebabe' Marlou van Rhijn 

Marlou van Rhijn maakte internationaal furore tijdens de Paralympics van 2012. In Londen ‘vloog’ ze op haar blades naar het zilver op de 200 en het goud op de 100 meter. De 23-jarige Purmerendse bezit in de klasse ‘dubbele onderbeenamputatie’ ook de wereldrecords op de 100 m (12,82 seconden), 200 m (25,4) en 400 m (1.00,78) Ze start in haar klasse op de 100 meter..

21:57 uur - Churandy Martina tegen WK-ploeggenoten

Churandy Martina (31) neemt het onder meer op tegen teamgenoten van de WK-ploeg voor de 4x100 meter. Van hen komen in elk geval Patrick van Luijk, Hensley Paulina, Wouter Brus en de sinds kort voor Nederland uitkomende Solomon Bockarie (geboren in Sierra Leone) in actie tijdens de 3de Flame Games Amsterdam.

22:15 uur - Dafne Schippers

FGA vierkant

Dafne Schippers heeft met een zilveren medaille op de 100 meter en een gouden medaille op de 200 meter Nederlandse atletiekhistorie geschreven. Het boegbeeld van de Flame Games Amsterdam staat om 22:15 uur aan de start voor het koningsnummer: de 100 meter sprint.

Ben jij al aangemeld voor ons Facebook-event?

Flame Games Amsterdam deelt de unieke beleving van topatletiek en entertainment op social media. Volg ons op FireTwitter voor het laatste nieuws, Facebook voor bijzondere foto’s en acties en op Youtube voor spectaculaire beelden. Helemaal anno 2015: gebruiken we op social media de Emoji-vlam. Help jij mee om het vuur te verspreiden?

 

 

 

 

AA Drink Dutch Design Hotels Artemis Amsterdam EK Atletiek 2016 Gemeente Amsterdam Olympisch Stadion Amsterdam Topsport Amsterdam