Amsterdam

Amsterdam vormt het zakelijk centrum van Nederland, maar internationaal is Amsterdam vooral bekend om de grachten en musea. Het rijke culturele aanbod maakt Amsterdam tot een van de meest aansprekende hoofdsteden van de wereld.

Topattracties zijn onder meer het verbouwde Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, dierentuin Artis en het Anne Frankhuis. Het Amsterdamse stadshart met de kenmerkende grachtengordel is onderdeel van de Unesco erfgoed lijst.

Een van de beste manieren om te genieten van de schoonheid van de historische binnenstad, is door middel van een boottocht op de grachten.

Amsterdam heeft een indrukwekkende sportieve traditie. In 1928 werden de Olympische Spelen in Amsterdam georganiseerd. Het onlangs gerenoveerde Olympisch Stadion is een blijvende herinnering aan het evenement. Diverse internationale topsportevenementen hebben in de stad plaatsgevonden, zoals de start van de Giro d'Italia in 2010, de Europa League Finale Voetbal in 2013, de WK Roeien op de Bosbaan in 2014 en dit jaar op de Dam de WK Beachvolleybal. Daarnaast is Amsterdam al vele jaren gastheer van atletiekevenementen, zoals de Dam tot Damloop, de TCS Amsterdam Marathon, de NK Atletiek en natuurlijk de Flame Games Amsterdam. Een absoluut hoogtepunt in dit rijtje zal volgend jaar juli zijn, wanneer de EK Atletiek in het Olympisch Stadion zullen zijn.

Voor meer informatie over alle toeristische hoogtepunten van Amsterdam: www.iamsterdam.com. Voor alle informatie over de topsport in Amsterdam: www.topsport.amsterdam.

AA Drink Dutch Design Hotels Artemis Amsterdam EK Atletiek 2016 Gemeente Amsterdam Olympisch Stadion Amsterdam Topsport Amsterdam