Flame Games Amsterdam ontvlamt vernieuwde liefde voor atletiek

De unieke combinatie van topatletiek, show, muziek en vuurwerk bij de Flame Games Amsterdam is wederom een doorslaand succes gebleken. De sfeervolle derde editie van het unieke atletiekevenement trok zaterdagavond 5 september duizenden sportliefhebbers naar het Olympisch Stadion waar nationale toppers tegen internationale topatleten streden. Topattractie was de kersverse wereldkampioene Dafne Schippers die een week eerder Nederland in atletiekglorie onderdompelde met haar zilveren en gouden medaille. Het boegbeeld van Flame Games Amsterdam boekte op overtuigende wijze winst op de 100 meter met een mooie tijd van 11.12 seconden. De aanwezige Nederlandse WK-gangers kregen in het slotstuk van een prachtige avond een feestelijke huldiging en een staande ovatie.

Smakelijk voorgerecht met Dafne Likes

Nog ver voor het eerste startschot stroomde het voorplein van het Olympisch Stadion vol met enthousiaste atletiekfans. In de Athletics Arena maakte kinderen op bijzondere wijze kennis met het plezier van atletiek door allerlei uitdagende opdrachten uit te voeren. Het voorplein werd in extase gebracht door een bezoek van de altijd vrolijke Dafne Schippers. Samen met zus Sanne Schippers runnen ze foodblog ‘Dafne Likes’ over gezond, lekker en snel eten. Twintig kinderen namen deel aan een kookworkshop waar Courgetti op het menu stond. Na de groepsfoto namen de kinderen het resultaat met een glimlach mee de tribune op.

Dafne Likes

Nieuw wereldrecord in de boeken

Flame-fans van het eerste uur weten dat het unieke evenement garant staat voor scherpe tijden. Femi Ogundode dacht het baanrecord van 10.00 seconden op naam van de Amerikaanse topsprinter Justin Gatlin en gelopen bij de Flame Games in 2014 te verbreken met een tijd van 9.97. Vanwege een rugwind van +3,0 m/s werd de tijd van de Qatarees echter niet definitief in de boeken geschreven. Enkele minuten later stond het publiek wederom op de banken. Door het enthousiasme van het publiek verbeterde ‘Blade Babe’ Marlou van Rhijn zelfs haar PR naar 12.78 seconden op de 100 meter. Deze nieuwe tijd kan helaas niet als wereldrecord worden geregistreerd, omdat zij deze tijd tijdens een mixed race liep. Maar haar nieuwe PR staat er en Marlou weet dat zij opnieuw een wereldrecord binnen handbereik heeft.

Marlou

Vernieuwde spanning

Verschillende wedstrijdonderdelen waren toegevoegd om meer variatie te krijgen en de wedstrijdspanning te verhogen. Op de gecombineerde 400 meter sprongen de mannen over horden terwijl de vrouwen een vlakke baan aflegden. Brian Vriend schreef het bijzondere onderdeel na een spannende eindstrijd op zijn naam. Deze innovatieve wedstrijdonderdelen werden met veel lof ontvangen door zowel de bezoekers als atleten.

1500 Gecombineerd

Warm onthaal na prachtig WK

Flame Games Amsterdam was het eerste optreden voor Dafne Schippers na haar succesvolle WK in Peking. Het warme ontvangst van enthousiaste publiek liet de atlete niet onberoerd zo moest de wereldtopper toegeven. Schippers snelde naar een tijd van 11.12 seconden en na afloop volgde een bijzondere ontmoeting met de levende Amerikaanse atletieklegende Edwin Moses. Als dank voor het succesvolle WK trakeerde het publiek de aanwezige WK-gangers op een warme huldiging. Een spetterende vuurwerkshow tekende voor het einde. De organisatie van Flame Games Amsterdam dankt u voor de warme sfeer en de overweldigende steun voor de atleten. Graag tot volgend jaar!

Geniet de komende dagen na op onze website, Facebook en Twitter. 

Huldiging 2

AA Drink Dutch Design Hotels Artemis Amsterdam EK Atletiek 2016 Gemeente Amsterdam Olympisch Stadion Amsterdam Topsport Amsterdam